3. huhtikuuta 2013

foxy lady
Mitä saadaan kun yhdistetään karjalaista lauluperinnettä ruotsalaiseen pelimannimusiikkiin, lisätään hieman mystistä erotiikkaa ja hypnoottista rytmiä sekä viritetään soit(t)imia bassotaajuudelle? No ainakin yhtye nimeltä Hedningarna, maailmanmusiikkia parhaimmillaan. Pitkän poissaolon jälkeen ryhmä on palannut studioon ja viime vuonna ilmestyi uusi levy Och.

En tiedä miten eksyin tuubissa näille taajuuksille, mutta olen siitä iloinen. Samalla muistin, että tätähän minulle suositeltiin jo kymmenisen vuotta sitten. Tämä kuuluu ehdottomasti niiden esiintyjien listalle joiden keikalle haluaisin. Mielellään elokuisessa metsässä järven lähettyvillä ja soihtujen ympäroimänä.

Jaa entä otsikko? No se varioitu tästä biisistä.

2 kommenttia :

Ripsa kirjoitti...

Eikös tää bändi kiertänyt Pohjoismaita ja vähän muuallakin varsinkin 80-90-luvuilla? Värttinän sukua, ehdottomasti, tuo avoin lauluääni varsinkin. Aina tykännyt!

Kristian kirjoitti...

Varmaan kiersikin, mutta minä olin heistä autuaan tietämätön - kuten niin monesta muustakin asiasta. Värttinä taitaa olla selkeästi perinteisempi (ja kiltimpi?), en tosin ole kuullut heidän viime vuosien matskuaan.